Розробка соціальних
брендів та проектів
O2 - Social Brand Building Solutions O2 - Integrated Marketing Communications O2 - Internet Marketing O2 - Direct Marketing

Яким має бути заклад чи організація щоб бути baby friendly?

Baby Friendly IndicatorsЯким має бути заклад чи організація щоб бути baby friendly?

Baby Friendly Indicators

1. Доступним та комфортним для пересування мами з візочком. Приміщення окрім сходів мають бути обладнані   пандусами, ліфтами. Ширина проходів в магазинах або коридорах громадських місць має дозволяти мамі з візочком для двійні проїхати. 


 

2. В дружньому до малюків закладі має бути зона для годування малюків, яка використовується і для  зціджування тощо. Це має бути окрема комфортна кімната, що зачиняється, має розетки для підключення молоко відсмоктувача,  світло, зручне крісло, інше за бажанням та креативністю. Турботливі роботодавці можуть обладнати лактаційну кімнату холодильником для зберігання молока, надати жінці матеріальні або нематеріальні бонуси – гнучкий графік, можливість працювати віддалено.

 

 

3. Наявність вказівників та зручної навігації, які орієнтують мам про те де саме знаходять зони для годування та гігієни малюків є надзвичайно важливим елементом комфорту та безпеки. Бажано, щоб навігаційні символи були продубльовані в аудіо та тактильній формі, враховуючі потреби мам-інвалідів.


 

4. Наявність сповивальних столиків. Зони для сповивання або розміщені окремо від туалетів для того щоб і мати, і батько могли змінити дитини підгузки, або сповивальні столики мають і чоловічі, і жіночі вбиральні.

 

 

На фото зона для сповивання в Епіцентр (Велика окружна 1Б) Зона неприпустимо вузька для мами з візочком, не має куди дітися другій дитині. 

 

5. Дружній до мам та малюків персонал та політики в організаціях. Організації які системно вибудовують політики орієнтовані на жінок, батьків повертають $16 на кожен вкладений $1 за прорахунками Світового  банку,  заощаджуючи ресурси на виплаті лікарняних, пошуку та навчанню нового персоналу тощо.


Резюмуючи критерії до дружніх до малюків просторів чітки, зрозумілі і такі що направлені на комфорт та підтримку грудного вигодовування матері, згідно рекомендацій ВООЗ та ЮНІСЕФ: мами та малюки не мають бути в ізоляції в 21 віці, із самого попенку транслюючи один одному відчуття безпорадності та не комфорту  від перебування в товаристві собі подібних. Малюки не мають їсти в туалетах! Мама може годувати дитину груддю в будь якому зручному для неї місці.

А наша місія:  створювати сучасні дружні до малюків місця!

Замовляйте та створюйте простори дружні до малюків! Приєднуйтесь до нашої мережі партнерів!

Разом - ми створемо країну дружню до малюків! 

Прес центр