Розробка соціальних
брендів та проектів
O2 - Social Brand Building Solutions O2 - Integrated Marketing Communications O2 - Internet Marketing O2 - Direct Marketing

Зробимо Україну дружньою до малюків!

Напередодні Дня Матері, 27 квітня 2018 року в UkraineCrisisMediaCenter група соціального бізнесу О2 презентувала результати опитування думок українок з 69 міст України та власний соціальний стартап babysss.

Своїм двадцятирічним досвідом по втіленню глобальної програми Лікарня доброзичлива до малюка поділились пані Наталія Муравйова, національний експерт Програми підтримки грудного вигодовування, Національна дитяча спеціалізована лікарня «ОХМАТДИТ» Міністерства охорони здоров’я України, пані Тетяна Гавриленко, лікар-педіатр Київського міського центру підтримки грудного вигодовування та пані професор, завідуюча кафедрою неонатології Національної медичної академії післядипломної освіти ім.. П.Л. Щупика, МОЗ України Єлизавета Шунько. 

Ключові висновки такі: За двадцять років втілення ініціативи Україні вдалось досягнути значного прогресу в захисті грудного вигодовування принаймні в програмі Лікарні дружні до малюків. Це в першу чергу стосується системних консультацій молодих мам, родин щодо виключного грудного вигодовування до 6 місяців та виконання принципів Міжнародного кодексу правил маркетингу замінників грудного молока. 

Але виходячи з лікарні жінки стикаються з реальністю: відсутністю та дефіцитом умов для продовження активної соціальної ролі, поєднану з виконанням батьківських обов’язків. І це сукупна відповідальність: держави за створення сталої системи соціального захисту, роботодавців – за реалізацію системи захисту прав працюючих мам/ родин, громадянського суспільства та донорів, фундації за впровадження кампаній соціального маркетингу та лоббі, суспільство за виховання культури толерантності, самовідповідальності за рівень фізіологічного та психологічного здоров’я власного, дитини, родини, оточуючих людей. 

Для того щоб зміни почали відбуватись накраще, кожен з нас має щось змінити: держава – втілювати, стимулювати власників громадських місць, роботодавців змінювати свої робочі місця на інклюзивні, сприятливі до малюків; роботодавці – втілювати програми дружні до малюків на системного рівні: гнучкий графік роботи, облаштування дружніх до дітей зон, матеріальні та нематеріальні мотивації для матусь, родин з малюками тощо; мамам та татам бути соціально відповідальними: висловлювати свої потреби та побажання бажано письмово та колективно; ЗМІ – не втрачати відповідальності за повістку денну, висвітлювати запити, кращі практики для широких верств населення – виховувати толерантність, культуру прийняття грудного вигодовування за потребою. 

Саме на рішення цього запиту і було створено babysss – багатофункціональний модуль для годування малюків в публічних місцях та офісах. Замовити babysss можна за лінком: http://babysss.com/ 

Детальніше дізнатись про дослідження «Зробимо Україну дружньою для малюків» від учасниць з 69 місць України тут: https://www.slideshare.net/UkraineCrisisMediaCenter


Прес центр