В системі архетипів  українця  родина завжди займає перші місця, ми звикли до цього ствердження.  Але чому ж тоді продовжує зростати депопуляція, трудова міграція, чому Україна не входить в десятку або хоча б тридцятку країн де жінки хочуть народжувати дітей? Зрозуміло: війна, криза, корупція, зменьшення соціальних гарантій  але чи це є найбільшим перепоном для народження дітей? Чи з цих причин розумні, самодостатні молоди мами віком 25-28 років кидають годувати дитину грудьми і йдуть на роботу? зрозуміло, що гроші потрібні але чи тільки із-за грошей? Бідні країни Африки зараз б’ють рекорди по народжуваності а от багаті країни стрімко зменшують приріст населення. Чому так? Вони ж не розумніші? Але це як подивитись з близька чи здалеку?

Ми вирішили дослідити думку таких-як-ми: батьків. Як з їх точки зору обладнані кімнати матері та дитини та чи є вони взагалі? Чи впроваджуються в Україні рекомендації  «Глобальної стратегії годування дітей грудного та раннього віку» ВООЗ? Чи видається мамам які годують в поліклініках або роддомах буклети з рекламою сумішей?  Який рівень облаштування громадських місць зручностями для годуючи мам? 

Варто зауважити, що на наші перші зверення до керівники місць громадського користування, в тому числі державної власності  не поспішають відповідати на питання Чи є в оргполітиці, керівництвах компанії стандарт baby-, child-, familyfriendly.

Якщо Вам відгукується актуальність цієї теми, просимо  Вас долучатись до опитування:

Оцінка публічних місць на доброзичливість до мами та дитини.

Опитування для батьків, всіх потенційних споживачів, які мали безпосередній досвід грудного вигодовування в публічних місцях

Пройти опитування можна з 13 по 27 березня. Українською   російською  

Серед учасників опитування буде розіграно приз умови читайте на порталі ВСЕ О ДЕТЯХ