Розробка соціальних
брендів та проектів
O2 - Social Brand Building Solutions O2 - Integrated Marketing Communications O2 - Internet Marketing O2 - Direct Marketing

Надихаємо батьків, уможливлюємо грудне вигодовування

4 серпня, з 11:00 до 19:00 в столичному парку Тараса Шевченка відбувалась акція-свято на підтримку грудного вигодовування.

Захід проводився в рамках Всесвітнього Тижня грудного вигодовування цього року в дев’яте і є візитівкою України на мапі «Всесвітнього Альянсу за Грудне Вигодовування» WABA . Всесвітній тиждень грудного вигодовування - це щорічна акція Всесвітнього альянсу за грудне вигодовування під егідою ЮНІСЕФ, Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) та їх партнерів, включаючи окремих осіб, організації та уряди, що підтримується на сьогодні в  170 країнах світу, нажаль, в Україні, здебільшого формально – анонсами до дати.


Але ж цінність та актуальність події очевидна: саме ексклюзивне грудне вигодовування безпосередньо пов'язане із зменшенням дитячої смертності у віці до п'яти років, поліпшенням здоров'я жінок протягом усього життя. Грудне вигодовування пов'язане з більш високими коефіцієнтами інтелекту (IQ та EQ) і, у довгостроковій перспективі, впливає на розширення ринку праці та економічний розвиток. Світовий банк та WABA підкреслюють: низькі показники грудного вигодовування свідчать про економічні втрати в розмірі близько 302 млрд. доларів на рік, або 0,49% світового валового національного доходу!

В Україні більшість дітей до 6-ти місяців позбавлені ексклюзивного грудного вигодовування, що є небезпечним для їх здоров'я та розвитку! Тому, Оргкомітет заходу, високо цінує та дякує соціальним партнерам, які усвідомлюють мету заходу та долучаються до підтримки та популяризації теми.

Цього року захід відвідали більше 4000 учасників, переважно родини з дітьми до 6 років та родини, які невздовзі очікують на малюків. Багато хто з відвідувачів приходить з другими, третіми дітьми, щоб подякувати організаторам за спікерів та експертів, які допомогли налагодити грудне вигодовування, сприяли післяродовому відновленню, психологічному комфорту в родині, процесу реінтеграції батьків до ринку праці.

Цьогоріч виставка ярмарок дружніх до малюків виробників була дуже різноманітна: клініки, агентства з підбору персоналу, виробники іграшок та ігор, одяг для вагітних та годувальниць, екологічна косметика для малюків, бьюті послуги та книжки, клуби розвитку, виробники товарів для спорту і здорового життя! Важливо, що захід дотримується кодексу WABА, тому Ви не знайдете на ньому виробників сумішів, дурників, пляшечок, всіх  тих, чия агресивна реклама домінує на батьківських ресурсах та в ЗМІ!

Про актуальність теми, її вплив на свідомість говорить і підтримка, присутність на заході селебрітіз, а саме:  

Співачка Веронічка Морська з родиною: мамою та маленьким братиком. Цього року Веронічка стала  суперфіналісткою Vго ювілейного сезону «Голос країни діти» 2019.

Неля Шовкопляс, телеведуча ранкового шоу Сніданок з 1+1 та мама синів двійнят

Алла Кліменко -психолог, сертифікований коуч, мотиваційний спікерзасновниця проекту Upgrade

Відверто, спікерів рівня цьогорічного WBW 2019 Ви не зустрінете більше ні на одному майданчику в країні: Андрій Славуцький, керівник програми з питань здоров’я, харчування та ВІЛ/СНІД Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Лідія Романенко - керівник методично-організаційного моніторингового центру НДСЛ «Охматдит» МОЗ України, національний експерт, Тетяна Гавріленко - лікар-неонатолог, педіатр, консультант з грудного вигодовування, Ольга Донцова - керівниця відділу промоції здорового харчування та фізичної активності Центру громадського здоров'я МОЗ України.

Від Оргкомітету заходу, ми дякуємо кожному, хто підтримав, прийняв участь, виступив партнером заходу! Це найкраща інвестиція в майбутнє адже кожен з нас сплачує за непрацездатне, хворіюче покоління.

Ми запрошуємо до співпраці організації, які підтримують грудне вигодовування та  свідоме батьківство! Тільки разом нам вдасться подолати існуючі стереотипи та ізоляцію теми грудного вигодовування, дизайну дружнього до малюків в тому числі оргполітик!

За додатковою інформацією просимо звертатися до Оргкомітету:

Національний рух на підтримку грудного вигодовування «Молочні ріки України»: Ксенія Соловей  е-пошта: info@breastfeeding.org.ua

ГО «Центр соціального лідерства»Октябрина Лісовська  е-пошта: centerforsocialleadership@gmail.com

FB сторінка події: https://www.facebook.com/wbw.ua/

Web: http://wbw.breastfeeding.org.ua/

ЗМІ про WBW2019:

ТСН (з 43:20): https://m.youtube.com/watch?v=IT_lMpga1Ck

5 канал: https://www.youtube.com/watch?v=qg6KGDCrKAA

UA: Перший http://1tv.com.ua/news/106595 (з 0:18)

ТК Україна з 18:26: https://www.youtube.com/watch?v=X2Bv9s7cWyk

 ТК Київ: https://youtu.be/hQu0NrNJQpA (10:42) 


Прес центр