Розробка соціальних
брендів та проектів
O2 - Social Brand Building Solutions O2 - Integrated Marketing Communications O2 - Internet Marketing O2 - Direct Marketing

Соціально відповідальному бізнесу України бути

Після вдалого проведення в Києві першого форуму "Найкращі соціальні проекти України" навесні 2013 року, головною метою якого стало створення перспективної інформаційної платформи для виявлення та заохочення найкращих соціальних програм, проектів і практик, що реалізуються державними підприємствами, бізнес-структурами та громадськими організаціями в Україні було створено каталог «Найкращі соціальні проекти України», який зібрав та систематизував 51 соціальний проект. У роботі Форуму взяли участь  43 організації  різних форм власності. Важливими кроками реалізації цього масштабного проекту можна вважати підписання 39 організаціями Національної декларації соціальної відповідальності, яка була анонсована на заході. 

Насичена ділова программа, регламент якої включав проведення конференції «Нові тенденції та перспективи розвитку соціального партнерства в Україні», відкритого семінару: "Найкращий проект КСВ: як його підготувати?" та круглого столу на тему: "Відродження культурних цінностей в українському суспільстві: проблеми та шляхи їх вирішення" зібрала понад 500 відвідувачів із 18 областей України. 

Бізнес-компанії, державні і громадські організації  мали можливість поділитися досвідом реалізації своїх соціальних програм та обговорити коло питань щодо напрямів роботи, та планів для подальшого розвитку та співпраці влади, бізнесу та суспільства.

Особлива увага була  приділена темі вкладу бізнесу в соціальний розвиток. Директор Центру взаємодії бізнесу та суспільства Ростислав Курінько зазначав, що порівняно з іншими країнами, в Україні поняття соціальної відповідальності недостатньо розвинене. Однак, протягом останніх років ця тема активно обговорюється в ЗМІ. Як результат – навколо теми зібралась критична маса діалогів, яка потребує конструктивізму: узгодження та вибудовування механізмів успішної роботи.

Колега Ростислава Курінько, Ганна Данилюк, координатор Української мережі представництва Глобального договору ООН в Україні також відмітила, що будь-яка активність, в тому числі і соціальні, і екологічні проекти, – повинна мати подвійну ціль:  по-перше, сприяти соціальному та сталому розвитку, а по-друге – бути корисними для самої компанії-ініціатора. Досягнути цього можна лише дотримуючись основних принципів Глобального договору, серед яких – антикорупційна діяльність, екологічні норми, трудові відносини та права людини.

Як наслідок такої значущої для України події ЗМІ зацікавлено поставилися до теми соціально відповідального бізнесу в Україні, про це свідчать сюжети та статті в 109 ЗМІ, які з’явилися після проведення форуму «Найкращі соціальні проекти України». Крім того, Організаторів та представників компаній-учасників форуму запросили взяти участь у ТВ-програмі «Нащадки», яка виходить на  Першому національному каналі, де вони мали змогу детальніше розповісти про захід та  плани на майбутнє.

Одним із важливих пунктів майбутніх планів стало налагодження  конструктивних стосунків із владою, бізнесом та громадськими організаціями в напрямку  розробки Національної стратегії соціальної відповідальності. Реалізація  цього пункту почалося восени 2013 року, і на сьогодні, 25 учасників робочої групи при Координаційній раді з питань розвитку громадянського суспільства при Президенті України працюють вже над проектом такого важливого для країни документу.

Нагадуємо, проведення форуму «Найкращі соціальні проекти України» ініціювали Всеукраїнська громадська організація «Українська Асоціація Маркетингу» (УАМ) спільно з Українським національним комітетом Міжнародної Торгової Палати (ICC Ukraine), Європейською Бізнес Асоціацією та компанією соціального маркетингу «О Два».

Підтримали Форум Міністерство соціальної політики України, Міністерство освіти і науки України, Міністерство охорони здоров'я, Міністерство екології та природних ресурсів України, Міністерство культури України, Київська міська державна адміністрація.

Запрошуємо всіх бажаючих приєднуватися до співтовариства соціально відповідальних організацій. Свої ініціативи, програми та проекти ви можете представити на форумі «Найкращі соціальні проекти України»-2014. Приєднуйтеся!

Прес центр